Locatie


We verwelkomen u graag in de Rijtuigenloods in Amersfoort.
Deze bijzondere plek biedt met ruim 100 jaar historie als onderhoudsloods voor rijtuigen een prachtig decor voor het Talencongres 2018. De rails door de locatie, de takels in het dak en de monumentale rolbrug op de parkeerplaats zijn prachtige decoratieve elementen die herinneren aan een verleden vol robuust staal en stomende paardenkracht.
 
De Rijtuigenloods maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats, een industrieel spoorcomplex waar vanaf 1900 decennialang rijtuigen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) en de NS onderhouden werden. Het terrein staat vol met prachtige fabriekspanden van de industriële revolutie in Nederland, allemaal van de hand van architect Dirk Margadant. Na sluiting van het terrein in 2000 stond de locatie op de lijst om gesloopt te worden. Stichting Siesta (stichting industrieel erfgoed in de stad Amersfoort) wist dit de voorkomen, waardoor de locatie de status Rijksmonument kreeg. Vanaf 2005 kreeg De Rijtuigenloods een herbestemming als evenementenlocatie voor congressen, beurzen, bedrijfsfeesten en andere evenementen.
  Afbeelding invoegen
 
Route
De Rijtuigenloods bevindt zich 200 meter van het Centraal Station van Amersfoort en beschikt over gratis parkeergelegenheid. De locatie is centraal gelegen in het hart van Nederland en goed bereikbaar per auto via de A28 en A1.
Lees hier de uitgebreide routebeschrijving.
 
Afbeelding invoegen
 
 
 

Afbeelding invoegen