Workshops Engels

 
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
11.15-12.15 uur
 
 
114 Ontdek de nieuwe Stepping Stones 6e editie h/v bovenbouw
Rinske Spijkers en Emèl Spaninks | Projectleider en Uitgever Stepping Stones
De volledig nieuwe editie voor de bovenbouw havo/vwo bekijken, hot off the press? Dat kan! In deze presentatie maakt u kennis met de allesomvattende boeken en de gepersonaliseerde leerroutes online, waarmee leerlingen extra uitgedaagd of juist extra ondersteund kunnen worden. Ook voor vragen als ‘Hoe haal ik actualiteit de les in?’ of ‘Hoe bereid je leerlingen gericht voor op het examen?’ bent u hier aan het juiste adres. 

Afbeelding invoegen  
Afbeelding invoegen
 
115 Examentraining vmbo bovenbouw 
Eppe Scholtens | Docent Engels
Slagingspercentages worden steeds belangrijker en daarbij mag het verschil tussen het SE en CE niet ver uit elkaar liggen. Hoe bereidt u uw leerlingen optimaal voor op het school- en eindexamen? Eppe Scholtens, docent en auteur van Stepping Stones, vertelt over zijn lespraktijk en laat zien hoe de allernieuwste delen 3 en 4 van Stepping Stones 5e editie ingezet kunnen worden voor examentraining van zowel lezen, als luisteren, spreken en schrijven, zodat uw leerlingen vol vertrouwen de examens tegemoet kunnen zien.
 

Afbeelding invoegen
 
116 Differentiëren met Stepping Stones onderbouw 
Alex Schonewille | Docent en auteur 
Werkt u in de onderbouw al met Stepping Stones 5e editie en wilt u graag verder wegwijs gemaakt worden in de uitgebreide functionaliteiten van het materiaal, zoals differentiëren, zelfstandig werken of op een hoger niveau lesstof verrijken? Dan is deze workshop voor u. 
In deze workshop gaan we in op hoe er met de boeken en het online materiaal kan worden gedifferentieerd en hoe arrangementen kunnen worden gemaakt voor (groepen) leerlingen. Aan de hand van voorbeelden uit de lespraktijk ervaart u hoe u het materiaal kunt gebruiken om leerlingen op verschillende leerniveaus les- en oefenstof aan te bieden.
 

Afbeelding invoegen
 
101 Slim Stampen
Hedderik van Rijn | (Adjunct) Professor Rijksuniversiteit Groningen
De MVT-methodes van Noordhoff Uitgevers bevatten het unieke leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen. Slim stampen is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Wetenschappelijk bewezen: leerlingen die leren met Slim stampen scoren 2 punten hoger op een kennistoets! In deze workshop is de bedenker van Slim stampen aan het woord: Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen
 

Afbeelding invoegen
 
117 Doeltaal…, hoe maak je daar een leertaal van? 
Sebastiaan Dönszelmann | Vakdidacticus moderne vreemde talen
De doeltaal in de mvt-les gebruiken, dat helpt je leerlingen bij het leren, toch? We denken het allemaal. Maar uit onderzoek blijkt dat de alleen met de inzet van de doeltaal als instructietaal bijna niet geleerd wordt, zelfs niet als de leerlingen hun docent prima begrijpen. Wat is er dan precies nodig opdat onze leerlingen wel leren? Het ‘Duurzaam Doeltaal’-promotieonderzoek van Sebastiaan Dönszelmann geeft antwoord op die vraag. 
In deze training:
  • maakt u kennis met de door Sebastiaan Dönszelmann ontwikkelde doeltaaldidactiek;
  • ziet u good practice videofragmenten;
  • krijgt u resultaten van een effectstudie naar doeltaaldidactiek te zien;
  • maakt u een start met het werken aan uw eigen doeltaalvaardigheden. 
Afbeelding invoegen
  
118 Formatief toetsen, hoe doe je dat? 
Bertrand Dibandjo | Docent en trainer
Leerlingen zijn er vaak op gespitst om bij een opdracht meteen te vragen: "Is het voor een cijfer?” En als het antwoord daarop "nee” is, doen ze minder hun best. Wanneer je formatief toetst, begint het leren pas ná de toets. Je kijkt wat ontwikkelpunten zijn en geeft de leerling feedback zodat hij daaraan kan werken. Op deze manier vergroot je het rendement van leerlingen aanzienlijk.
Deze compacte workshop is een eerste kennismaking met formatief evalueren. Wat is het, hoe pas je het toe in de les en wat levert het op? Wat kan uw lesmethode hierin betekenen en wat er bij komt kijken als u formatief toetsen wilt starten? U krijgt concrete tips en handvatten voor in uw les.

Afbeelding invoegen